Dostava računa putem e-maila (eRačun)

Dostava računa putem e-maila (eRačun)

Poštovani potrošači,

Želite li dostavu računa elektronskim putem?

Korisnici su nam na prvome mjestu i želimo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo im olakšali pristup našim uslugama.

Javno preduzeće JP "Vodovod" d.o.o. Bihać omogućilo je svojim korisnicima da račune za utrošenu vodu primaju elektronskim putem.

Elektronski račun je identičan štampanom računu koji se isporučuje na adresu i usluga je potpuno besplatna. "eRačun" je namijenjen potrošačima koji prakticiraju elektronsko plaćanje, ali i svim ostalim potrošačima koji se koriste internetom. 

Prednosti elektronske dostave računa su višestruke, brža i sigurnija dostava, račun se prima u realnom vremenu odnosno odmah po očitanju i izradi, minimizira se rizik da račun iz bilo kojeg razloga ne bude isporučen, omogućava se elektronsko arhiviranje računa,  kao i dostupnost u svakom momentu. Po aktiviranju ove usluge kupcima se više neće slati računi u štampanom obliku. Ova inovacija ne samo da doprinosi očuvanju životne sredine smanjenjem potrošnje papira, već i omogućava korisnicima da na brži i praktičniji način pristupe svojim računima.

Elektronska dostava računa omogućava uvid u račune u bilo kom trenutku, sa bilo kog uređaja, čime se štedi vrijeme i olakšava praćenje plaćanja.

Putem linka e-račun koji se nalazi na našoj web stranici u par klikova prijavljujete se za dostavu računa na e-mail. Račun za usluge vodosnabdijevanja koji korisnik dobije putem e-maila možete isprintati i pokazati prilikom plaćanja na šalterima naše blagajne, blagajne u našem preduzeću, banke, BH Pošte, ili bez ispisa, prikazati putem displeja vašeg telefona. 

Za aktiviranje ili deaktiviranje ove usluge (fizička ili pravna lica) potrebno je popuniti:

  • Obrazac Izjave za dostavu računa putem elektronske pošte, koji možete direktno preuzeti klikom na link ispod.

OBRAZAC FL

OBRAZAC PL

  • Obrazac Izjave o prestanku dostave računa putem elektronske pošte, koji možete direktno preuzeti klikom na link ispod.

OBRAZAC FL

OBRAZAC PL

  • Podijeli